Hverdag og fest.

(English version below)

Publisert 14.09.2013 Høsten er definitivt her, så det er tid for å blogge litt igjen. I år hadde jeg rund dag og ble faktisk 50 år.  Det var en merkelig følelse og våkne opp den torsdag den 6. juni i 2013 å vite at man faktisk har levd et halvt hundre år.  Alderen tynger meg ikke, selv om jeg nå trygt kan definere meg som en godt voksen dame.  Fordelen med alder er at man er tryggere på seg selv og ikke er redd for så mye lenger. 

For dere som skulle være i tvil: Jeg har slettes ikke tenkt å roe ned heller skru opp tempoet og virkelig leve livet. Når det etter hvert går opp for en at livet ikke er en selvfølge og at det faktisk bare er flaks at man er her, ja da blir det et poeng i å velge å leve livet og ikke bare eksistere. For kort tid siden døde en venninne.  Hun rakk så vidt å bli 50. det var ventet, men allikevel trist.  Hun dyttet mot i meg mer enn en gang.  Da jeg skulle starte med borgerstyrt assistanse gjennom Uloba var det Tove- Anita som motiverte meg,  til ikke å gi opp.  Retter mange gode tanker opp til henne og takker henne for all støtte hun viste meg da jeg så mørkt på å styre mitt eget liv.

Siden jeg i år ble en godt voksen dame valgte jeg å lage stort selskap med familie, slekt og venner.  Lunsj holdt vi i blokka her.  Jeg benyttet et lokale i sokkeletasjen i blokka jeg bor i.  De som ville fikk være med på Rockheim. Der fikk vi en omvisning av en guide, noe som falt i smak hos alle generasjoner.  Til slutt, men ikke minst dro vi som ville ut på byen og på Three Lions.

Litt senere på sommeren gikk turen til Ytteren i Mo i Rana. Derfra tok jeg og mine noen dagsturer i og rundt Mo i Rana og en liten tur over grensen til Sverige. På slutten av oppholdet på Ytteren kom en av mine assistenter oppover for å assistere  meg litt for vi kjørte tilbake til Trondheim igjen.

I august tok jeg meg en tur til Lundheim folkehøgskole. Det var mitt andre 30 årsjubileum.

 

Everyday life and parties

Published on the 14th of September 2013.

Autumn is definitely here, so it’s time to do some blogging again. This year I had a round birthday, turning 50 years old. It felt strange waking up on this Thursday 6th of June 2013, knowing that I actually had lived for half a century. Age doesn’t weigh on me, although I can now define myself as a mature woman. The benefit of age is that one is more self-confident and less anxious about things as before.

Should you be in doubt: I have absolutely no intention of slowing down, but rather speeding up, and really live life. When one slowly realizes that life isn’t a matter of course, and that luck is the only reason for one being here, it has meaning to choose living life instead of simply existing. A friend of mine passed away a short while ago. She barely got fifty years old. It was expected, but sad nonetheless. She gave me courage more than once. In the beginning of my user-controlled personal assistance through Uloba, Tove-Anita was the one who motivated me not to give up. I send a lot of good thoughts her way, and thank her for all her support when controlling my own life seemed dark.

Since I became a mature woman this year, I decided to hold a big party with my family, relatives and friends. Lunch was held here in the apartment block. I used a hall on the ground floor of the apartment block in which I live. Those who wanted came along to Rockheim. A guide showed us around, something all the different generations could enjoy. Last but not least, a few of us went into town to Three Lions.

A little later during the summer, the trip went to Yttern in Mo I Rana. Me and my closest family took a few day trips from there and around Mo I Rana, and a small tour over the border to Sweden. Towards the end of my stay at Ytteren, one of my assistants arrived to give me a hand before driving back to Trondheim. I went to Lundheim Folk High School in August, which was my second 30-year anniversary.

You’ll find pictures from the party and links to Rockheim, Three Lions and Lundheim Folk High School in the Norwegian version.

(Translated by Solveig)

Publisert i meg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s