Tekniske duppeditter og MS Midnattssol

Publisert 02.11.2013

Jeg sitter her i min rullende stol, og taster på mitt tastatur. Det er tilkoblet en stasjonær pc. Hver eneste dag som går blir jeg mer og mer oppmerksom på hvor avhengig jeg er av dette verktøyet. Hele min hverdag er basert på at denne enheten fungerer etter hensikten. I den uken som gikk hadde jeg utfordringer med alle mine tekniske hjelpemidler både i og utenfor hjemmet. Hvordan klarte vi oss før teknologiens tidsalder? Hvordan klarte vi å kommunisere i min barne og ungdomstid? Ærlig talt. Det føles som et fjernt minne. Mobile telefoner kom først på midten på 80-tallet. De var store og klumpete, og ble ikke brukt av oss alle sammen. Først på nittitallet kom de små mobilene som mange av oss tok i bruk. Jeg husker godt min første Motor Ola. Etter hvert har det blitt færre og færre telefonbokser. Mange husstander bytter ut hustelefoner med mobile telefoner. Så nå kan vi med enkle tastetrykk, endre på avtaler, betale regninger og andre nettbaserte tjenester på en nettbasert telefon eller enhet. Alle nettbaserte enheter og duppeditter er suverene når de fungerer, men til stor frustrasjon når strømmen går. Hva ville skjedd vist et verdensomspennende nett sluttet å fungere? Hadde vi hatt så mange reserve løsninger at livene våre hadde fungert? Hadde vi sultet og frosset i hjel? Hadde vi funnet måter å skaffe oss varme på, og hadde vi hatt mulighet til og fått varmet oss mat? Hadde vi blitt ensomme fordi vi ikke hadde kontaktet hverandre, fordi vi ikke er vant til å bruke alternativer til nett og mobile enheter? Hadde det vært for uvant for oss og ikke kunne endre på en avtale? Hvordan hadde vi taklet hverdagen vår?

Sommer2012 038  DSCN0804    Mobil 2014 og 2015 002 1715376-11-1383416602783

1715376-11-1383416583475

En dag i oktober dro jeg, sammen med Anne Marie, på en formiddagstur ned til Piren for å inspisere tilgjengeligheten på MS Midnattssol. Jeg har en plan om å ta båt, både nord og sør i landet. For å få det til, er det greit å finne en grei og skånsom reisemåte, slik at jeg enklest mulig kan få med meg hjelpemidler og kofferter på en måte som gjør at assistenten og jeg ikke er helt utslitte når vi kommer frem til målet. Som det kommer frem på bildene er tilgjengeligheten grei i fellesarealene. I lugaren kunne jeg ha flyttet litt på møbler før den ble tatt i bruk. Den hadde en flott hydraulisk hev-og senkbar seng, men badet var trangt, og toalettet var satt på en opphøyning som gjør at jeg ikke kunne bruke toalettene, verken ved restauranten eller i lugaren. Så MS Midnattssol er ikke et alternativ for meg.

Prisen ligger på et høyere nivå i forhold til døgnprisen på hotell, ca 2140,- med frokost, i følge det jeg kunne finne på nettet. Prisnivået varierer fra årstid til årstid og hvor langt man skal dra. Etter hva jeg kunne finne på internett kunne det se ut som pensjonister og uføretrygdede fikk 50 prosent i rabatt. Jeg ber deg som leser om å sjekke dette selv, for å være helt sikker. Badet på akkurat denne båten passer kanskje greit for personer med manuelle rullestoler, rullator og krykker. Håper noen der ute kan svare på det? Ettersom denne båten ikke passet for meg, vil jeg etter hvert sjekket båten Richard With. Fordi den skal være godt tilpasset for rullestoler. Blir du med Anne Marie? Om jeg ikke finner en båt, får jeg finne andre reisemåter i vårt langstrakte land.

DSCN0911DSCN0919

DSCN0939

Hilsen Lovise 63

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s