Dørstokkmila

(English version below)

Publisert 11.05.2014

IMG00057

Kjære leser.

Her sitter ho Lovise igjen for å sette noen ord i bloggen. Mai-kvelden viser seg fra sin beste side i kveld.Himmelen er vakker, temperaturen ute er god. Sommer kommer, sommer kommer. Når dette innlegget blir publisert er det søndag. Jeg velger likevel å beskrive stemningen på en helt vanlig lørdagskveld. Jeg sitter her og taster, mens MGP-finalen durer og går i bakgrunnen. Etter min mening må Norge nå ganske langt. Låten ligger ikke til side for noen.

Maikvelden ligger og vaker før sommeren kommer for fullt. Vintergarderoben er byttet ut med sommerklær, og leiligheten er ryddet og tilpasset til en vår- og sommerperiode. Økonomien på privaten er systematisert, og ho Lovise har begynt å legge planer for sitt nye «jeg». Men så plutselig vet jeg ikke helt hva jeg vil eller hva mitt nye «veivalg» helt skal inneholde. I min alder er det på tide og leve livet her og nå, samtidig som ting må planlegges og organiseres.

Hva vil jeg og hvor skal jeg ta veien, tenker jeg. Jeg av alle hadde ikke forventet å få en dørstokkmil som er lengre enn lang. Det er som et sjokk for meg. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg vil og hvor jeg skal.  Det har ingen ting med Cp’en, rullestol eller assistansebehov å gjøre. Jeg vet rett og slett ikke hva neste skritt er, eller hva jeg vil akkurat nå. Men snart håper jeg å finne svaret, og rulle videre inn i resten av mitt liv.

Lovise 63, eller Maiken om du vil.

046

 

The first steps

Published on the 11th of May 2014

Dear reader.

Lovise’s at it again, writing a few words for the blog. The May evening is at it’s best. The sky is beautiful, and the outdoor temperature is comfortable. Summer is arriving, summer is arriving! It’ll be Sunday when this post is published. Still, I choose to describe the atmosphere of a regular Saturday evening. I’m sitting here typing with the Eurovision final in the background. Norway should get far, our contribution this year isn’t bad!

Summer is soon upon us. The winter wardrobe has been switched out with summer clothes, and the apartment is tidied and fit for spring and summer times. The private economy is systemized, and Lovise has started planning her new “me”. And then, suddenly, I know neither what I want nor what my new “road” is supposed to be. At my age, it’s time to live life here and now, while planning and organizing things at the same time.

What do I want and which road do I take, I wonder. I of all people did not expect endless first steps. It’s shocking. I have absolutely no idea what I want and where I’m going, but this has nothing to do with the CP, the wheelchair or my need for assistance. I do not know which step is next, or what I want right now. I hope to find the answer soon, and to roll on into the rest of my life.

Lovise 63, or Maiken if you want.

(Translated by Solveig)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s