NAV-reformen atter en gang: En kommentar fra boken «Fra voksne til voksne- å leve med Cerebral Parece»

Publisert: 27.04.2014

IMG_1548

Kjære leser.

Håper du har en god søndag. Før jeg for alvor setter i gang med mitt eget manus, må jeg atter en gang vise til boken «Fra voksne til voksne«- en bok CP-foreningen ga ut tidligere i  år. Der var jeg representert med tre innlegg. Legger ved den originale slutten på det innlegget, som i boken heter «Stoppet på målstreken», og som i min gamle blogg Mot vår har tittelen: «Dere utdanner oss til Krigere», som ble publisert første gang i 2011. Linken til dette innlegget finner du om du trykker her. 

Dere utdanner oss til krigere- tre år etter:

Da jeg ble spurt om å skrive en oppfølger til innlegget som jeg skrev til CP-bladet i 2011, tvilte jeg litt. «Er det noe vits», tenkte jeg.  Kanskje ville dere gi opp, og tenke «når hun ikke fikk det til, så er det ikke håp for meg heller?» Ikke tenk slik. Det fins et regelverk som gir mennesker med funksjonsnedsettelse rett til funksjonsassistent i jobb. Gir vi opp vår rett har systemet tapt, og vi har godtatt diskriminering av mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidsmarkedet.  Stå på, du som føler at du har kapasitet til å stå i arbeid!

Når det er sagt, kan det virke som det er lettere for arbeidstakere som allerede er i arbeid, å få en arbeidsplass som er tilrettelagt etter en ulykke eller sykdom.  Rent teoretisk kan årsaken være at det er bygd opp et system og regelverk, som skal legge til rette for rehabilitering av ansatte som skal tilbake i arbeid.  For unge uføre som vil forsøke seg i arbeid, tror jeg det er verre fordi arbeidsmarkedet ikke har plikt til å ansette arbeidssøkere.  Men for all del; Dette er ingen påstand, bare en hypotese!

Siden sist har jeg investert i en pc ved hjelp av legatmidler.  Den bruker jeg til det meste!  Bl.a. blogger jeg en del for å dele litt av mine meninger om dette og hint. Ellers søker «sinna dama» en jobb i ny og ne, om hun finner noe av interesse.

Heretter skal det jobbes hardt med mitt eget manus.  Så får vi se hva det blir til!

Kos deg i neste uke.

Lovise 63.

En liten tilleggskommentar til boka: 

I februar 2014 var jeg på lansering av boken «Fra Voksne til voksne- å leve med Cerebral Parece».  Lanseringen ble gjennomført på Berg gård, som ligger i Nordre Aker bydel mellom Ullevål og Tåsen. I middelalderen var gården et kirkegods, men fra 1653 kom det i privat eie og tilhørte fra 1812 Statsråd Jonas Collet, senere gift med Camilla Collet, dikteren Henrik Wergelands søster.  Jonas Collett deltok ved stormannsmøtet på Eidsvoll den 16. februar 1814. Fra 1814 av hadde han en rekke sentrale roller i den norske forvaltningen og regjeringen, og ble formann for regjeringen (førstestatsråd) i 1822 (Store Norske Leksikon). Gårdshusene og plananleggene ble overtatt av kommunen i 1962 og ble tatt i bruk som behandlingssenter for cerebral parese i 1966.

DSC_0046

DSC_0033 DSC_0004DSC_0003

Kommentarer fra originalinnlegg:

Cathrine:

«Veldig fin blogg og interessant å lese.
Ha en strålende dag videre og stå på med bloggen.
Mvh. Cathrine»

Oluf Dimitri:

«Fin blogg! Gratulerer and don’t give up!»

Maiken:

«takk. nei da. skal ikke det. kommer ingen vei da.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s