En sommerlig hilsen til deg fra meg

(English version below)

Kjære  leser           

Sommerens første måned er her.  Selv om temperaturen ute ikke gir inntrykk av det, er den definitivt her.  Det er tross alt lysere ute, og de fleste av oss kan se fram til en periode med litt sommerlige aktiviteter.

Som bildene viser har jeg forsøkt å pynte stua mi litt sommerlett. Jeg har Spotify med sommermusikk på- som for min del inneholder mye 60,-70 og 80-tallsmusikk,  og ellers lett glad musikk som passer til sommeren. Hver og en av dere som leser dette innlegget kan gjerne få komme med ett eller flere forslag til hva jeg bør legge til på spillelisten min. I tillegg er jeg også en lesehest, så kom gjerne med litteraturforslag også.  Bøkene kan gjerne være både på bokmål, nynorsk og engelsk.  Blir også glad hvis du vet om boken finnes på lydbok. Jeg benytter meg bare av lydbøker. Uansett lydbok eller ikke- jeg er glad for titler.  Jeg er også en ihuga filmentusiast, så kom gjerne med gode filmtitler, som i hovedsak kan nytes når høsten kommer. Det hadde vært gøy å vite hva musikken, boka eller filmen har betydd for deg.

I helgen har jeg hatt min første sommergjest; min søster Monica. Vi har hatt en hyggelig helg sammen, og markert våre to fødselsdager. Som seg hør og bør måtte vi damer ut på shopping både fredag og lørdag, og spise lunsj på  Søstrene Karlsen med noe godt i glasset. Sånt må vel være lov når man fyller 52…?

Vi benyttet også helgen til å ta en kinotur og se filmen ”Spy”, med Melissa McCarthy i hovedrollen.  Min sans for svart galgenhumor kom godt til syne under filmen, selv om det tok litt tid før jeg skjønte at det var humor, og faktisk ”lov” å gapskratte. Lørdag kveld hadde jeg en liten sammenkomst. Vi var få, men en eksklusiv gjeng som hadde en hyggelig samtale rundt bordet, mens vi spiste gryterett og sjokoladekake med ballong på 🙂

I den siste tiden har jeg også trent en del.  Noe jeg aldri trodde skulle bli aktuelt for min del var medlemskap på 3T, men mitt medlemskap der er faktisk blitt en realitet. Som før fortalt svømmer jeg jevnt over 1 gang i uken på Pirbadet.   Det er litt styr å få det gjort, men det gir meg en god og avslappende følelse i kroppen når øvelsen er over.Jeg har også fysioterapi på Aktiv Fysio på Valentinlyst to ganger i uken.

I løpet av sommeren går turen både nord- og vestover for min del.  Jeg ser frem til å kjøre bil i vårt langstrakte, vakre land. Jeg kommer til å nyte kjøreturene og utsikten, og gleder meg til å treffe familie, slekt og venner.  Håper du også får en god og positiv sommer, kjære leser. Jeg ønsker deg en god tid fremover.

Nyt sommeren.

Maiken.

 

A summer greeting from me to you

Dear reader.

The first summer month is here, although the temperature outside does not make it seem so. It is lighter outside, and most of us can look forward to a few days of summer activities.

As you can see from the pictures in the Norwegian text, I have attempted to decorate my living room for the summer. Spotify is playing summer music – which for me means tunes from the 60s, 70s and 80s, and some light, happy music fit for the season. I would love some input from my blog visitors on what to add to my play list. I also enjoy reading, so literature tips are welcome as well. The books can be in Norwegian, “New Norwegian” and English. If it can be found as an audio book, I’ll be really happy, since I myself only use those. But audio book or not, titles would be great. On top of that I love watching movies, so I’ll be grateful for good movie titles, mainly to be enjoyed when autumn arrives. It would be great to know what the music, book or movie has meant to you.

This weekend, I had my first summer guest over; my sister Monica. We spent a wonderful week end together, celebrating both our birthdays. As it should be, us ladies just had to go shopping both on Friday and on Saturday. We ate lunch and enjoyed a nice drink at Søstrene Karlsen. That has to be allowed when one turns 52 years old, no?

We also went to the cinema, where we saw the movie ”Spy” with Melissa McCarthy in the main role. My sense of dark humor was well apparent during the movie, although it took me a while to understand that it was a comedy where you’re “allowed” to laugh. On Saturday, I had a small get-together. We were just a few people, but an exclusive group that enjoyed a nice discussion around the table while we ate stew and chocolate cake decorated with a balloon.

I’ve spent some time training lately. I never thought I would ever have a membership to 3T, but now it’s actually a reality. As mentioned before, I usually swim once a week at Pirbadet. It takes some effort, but my body feels good and relaxed when it’s over. I also have physical therapy twice a week at Aktiv Fysio at Valentinlyst. Above in the Norwegian text are some pictures of the birthday party and physical therapy.

My travelling this summer will be taking me to the north and to the west. I look forward to drive along in our extended, beautiful country. I will enjoy the trips and the view, and I can’t wait to see my family, relatives and friends. I hope that you too will spend a nice and pleasant summer, drear reader. I wish you all well.

Enjoy your summer!

Maiken.

 

(Translated by Solveig)

4 kommentarer om “En sommerlig hilsen til deg fra meg

  1. Gratulerer med overstått, det hørtes ut som en kjempefin feiring😊. Sommerspilleliste var lurt..,hvis jeg hadde laget en sånn spilleliste måtte vamp sin sang » 13 humler» og de lillos sin «smak av honning» vært med. Og kanskje også «du skal ikkje sova bort sumarnatta» av Aslaug Låstad Lygre. Det følger alltid god sommerstemning med de sangene, synes jeg. Og bøker er et must. Tror den boka som har gjort aller sterkest inntrykk på meg er Haruki Murakami sin 1Q84. I denne boka drar forfatteren oss inn i et univers med to paralelle verdener på en så overbevisende måte at jeg tok meg i så se etter to måner på himmelen lenge etter at jeg var ferdig med bøkene. Her får du i tillegg en veldig fin kjærlighetshistorie og en nesten krimaktig spenningshistorie, og hvis du er som meg får du ikke gjort noe som helst annet fra du begynner på bok en til du er ferdig med bok tre. Men den er ikke en bok som får frem sommerstemningen. Er det det du er ute etter ville jeg kanskje gått for sommerøya av Tove Janson eller øya av Victoria Hislop, som begge foregår på sommeren og er kjekke å lese. Av kjekke bøker jeg har lest i det siste vil jeg dra frem bursdagsgaven av Sue Monk Kidd, som er basert på en sann historie fra 1800-tallets Amerika, og den første boka i serien de syv søstre, tror den er skrevet av lucinda riley. Dette er en avslappende kosebok.
    Du må ha en fin sommer. Håper du finner mange kjekke bøker og mye fin musikk til ferien din, det blir kjekt å lese om det på bloggen😊.

    Liker

  2. Tusen takk. Øya har jeg i bokhyllen og den kjempefin. Musikken du anbefaler skal jeg legge inn i spilllisten min og de andre titlene du anbefaler skal jeg lese. Følger du meg videre kommer det nok en og annen oppdatering, Hyggelig at du vil følge meg på bloggveien. Setter pris på det. God sommer! 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s