#Frihet for meg

(English version below)

På denne tiden flytter vi gjerne litt på oss. En kveld i helga var jeg ute og ruslet meg en tur.  Fra stuevinduet mitt skinte sola.” Endelig”, tenkte jeg, ”endelig kommer sommersola.”  Klok av erfaring, og viten om at jeg bor i midten av Norge, og senere i sommer skal både lenger nord og vestover, la jeg ikke bort alt vintertøyet når jeg la sommerklær i klesskapet.  Så jeg var iført ullcape, skjerf og pulsvanter; det passet ypperlig.

Det blåser en kald vind der ute.  Sola skinte vakkert, og jeg så for meg en flott septemberkveld der jeg trillet av gårde med min Permobil C500, og tenkte at jaggu er det en fin septemberdag i juni.  Men  til alle dere som måtte fortvile: sommeren kommer nok.

Helgen har blant annet godt med til å kjøpe litt reiserekvisitta, og jeg er klar for lange bilturer i vårt langstrakte land.   Takk til dere som har kommet med bok- og musikktips for  sommeren . Jeg tar gjerne i mot flere.

For noen uker siden ble det lagt ut mange eksempler på Facebook om hva frihet er for meg.  For meg er frihet å virkelig kunne leve,  ikke bare eksistere.  Rett og slett bruke livet til hva jeg vil;  Kjøre bilen min dit jeg vil, og besøke venner, slekt og familie.  Reise dit jeg vil og bruke naturen så godt jeg kan.  Delta aktivt i samfunnet og bruke mine evner. Og mest av alt: å kunne bestemme selv over mitt liv. Snart er ferien her og jeg venter på sol og varme.  Måtte den snart komme, så jeg får brukt litt lett sommertøy og nyte veranda- og byliv litt. Det er rett og slett frihet for meg å få være meg selv, og tusle rundt i livet som hvilken som helst annen gående voksen kvinne, som vil få mye ut av det livet hun måtte ha.

 

#Freedom for me

People often move around a bit this time of year. One evening last week end, I went out for a stroll. Outside my living room window, the sun was shining. «Finally”, I thought, “the summer sun is finally here”. Having learned from experience, knowing that I live in the middle of Norway, and planning to travel further north and westwards later this summer, I didn’t pack away all the winter clothes while filling the wardrobe with my summer ones. I wore a wool cape, a scarf and gauntlets, which was perfectly suited.

A cold wind is blowing outside right now. The sun shone beautifully earlier, and I had imagined a nice September evening while rolling away in my Permobil C500, thinking that this is a fantastic September day in June. But to those of you who might be losing hope: Summer will come.

I spent part of the week end buying some travel accessories, and I am now ready for long drives in our extended country. Thank you all who gave me book- and music tips for the summer. Keep’em coming!

Many examples of what freedom means for me were posted on Facebook a few weeks ago. For me, freedom means really being able to live, not just to exist. In short; spending my life doing things I want to do; to drive my car where I want, and to visit friends, relatives and family. To travel where I want and make use of nature as well as I can. To participate actively in society and make use of my skills. And most of all: to be able to make my own decisions regarding mine and my own life.

The vacation will be here soon, and I am waiting for the sun and the heat. May they arrive soon, so that I can wear some light summer clothes, and enjoy the balcony and the city life a little. It’s simply about the freedom to be myself, to stroll along in life just like any other walking adult woman, who wishes to get as much out of her life as she can.

 

(Translated by Solveig)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s