St.Hansaften på Haukvannet og forberedelser til reise

(English version below)

Hei kjære leser!

…Og jeg som trodde på godt sommervær i dag.  Var en tur på Hauken og grillet i dag, sammen med  en del andre fra NHF Trøndelag. Grillen var på, men solen kom ikke frem, men den viste seg bak skyene. Vi grillet pølser og koteletter, og ble gode og mette, slik at jeg og min assistent Marta hadde godt med energi i kroppen til å komme oss rundt Haukevannet. HER kommer en link med litt om Haukvannet, og om du trykker HER kommer du til THL sin infoside om Hauken.  Jeg legger også ved litt bilder fra turen idag.

Etterpå gikk veien hjemover til Moholt for å rydde på plass etter grilling, og forberede sommerferie både i nord og vest.

Jeg har tatt noen telefoner både til folk jeg skal treffe, sendt melding via Facebook til et par av de, og ikke minst tatt kontakt med Hjelpemiddelsentralen (HMS) for å sjekke om alt av hjelpemidler kommer dit det skal.  Ting tar tid, og det tar lang tid å planlegge og å få en oversikt over steder der jeg trenger hjelpemidler. Jeg  sendte mail til HMS i mars for å være sikker på at alt kom i orden i rett tid.

I tillegg har jeg spart lenge for å få dette til. Det koster å reise i Norge, og det blir ikke biligere av at man må bo på et tilrettelagt hotell de gangene invitasjonen kommer fra slekt, familie og venner der boligen ikke er tilrettelagt for rullestol.  I år har jeg gått til innkjøp av to kofferter,( …og etter hvert kanskje tre) hvor av den minste skal innholde engangsutstyr, små hjelpemidler, og medisiner, mens den andre er en feriekoffert med klær og andre reiserekvisitta som en hvilken som helst dame på min alder ”må” ha med  seg på tur.

Følg med, følg med; mer kommer etter hvert!

Maiken

 

St. Hans evening at Haukvannet and preparations for travel.

Hi, dear reader!

And I who believed we were gonna have some nice summer weather today. We took the trip to the Hauken cottage to have a barbecue with a few others from the Norwegian Handicap Association in Trøndelag. The grill was lit, but the sun didn’t show up, hiding behind the clouds. We grilled hot dogs and pork chops, and with full stomachs, my assistant Marta and I had loads of energy to take the trip around Haukvannet. Here is a link to a page about Haukvannet. I’ve also added some pictures of today’s trip in the Norwegian text above.

We went back to Moholt afterwards to put everything back in place after the barbecue, and to plan the summer vacation that will take me up north and to the west.

I’ve been calling the people that I am going to meet, even sent some messages to a few of them on the Facebook chat, and, not least, contacted the technical aids centre to make sure that every aid arrives where it should. Things take time, and it takes a while to plan and get an overview of places where I will need aids. I e-mailed the technical aids centre already in March to make sure that everything comes in place in time.

 

I have also been saving for a long time to make it. Traveling in Norway is costly, and isn’t made any cheaper by the fact that I need to go to an adapted hotel when relatives, family and friends invite me over but their homes aren’t suited to wheelchairs. This year I bought two suitcases (and soon maybe a third). The smallest is for disposable equipment, small assistive devices and medication, while the other is a vacation suitcase for clothes and other stuff that a woman my age «needs» to bring along on a trip.

 

Keep tuned, keep tuned, more will follow!

 

Maiken

 

(Translated by Solveig)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s