Olavsfestdagene

(English version below)

Som seg hør og bør måtte jeg på Olavsfestdagene i år også. Blant annet hadde jeg veldig lyst å oppleve Sting (Gordon Sumner), men som alle kan forstå  så var det stor rift om plassene, så egentlig fikk jeg  ikke billett. Men- takket være en god bekjent, fikk jeg ordnet billett til Sting i siste liten.  Dette satte jeg umåtelig stor pris på, for konserten var utrolig bra!

Jeg var en stund tilbake på 80-tallet, da jeg som ungdom var på ungdomsleir med NHFu (Norges Handikapforbund Ungdom), og etter min hukommelse tror jeg vi da var på Valle Hovin på konsert med Sting. Det var en opplevelse den gangen, og det var ikke verre nå!

Jeg og min søster Monica koste oss på denne konserten sammen med mange andre ”80-talls ungdommer”, og musikerne var utrolig flinke. Denne kvelden fikk vi sol i Trondheim, så jeg satt inntullet i pledd uten å måtte fryse meg gjennom konserten.

Du vet selv hvem du er, men tusen takk for billetten! You saved my weekend 🙂

VIOLET ROAD

Jeg var også på en aldeles supervakker Violet Road-konsert. Nordlendinger kan dette med å sette stemninger i folk! Supert altså. De ga en forrykende konsert, med nordnorsk humor, og flott musikk. Det er så flott å vite at Norges små kommuner kan ha så gode artister å komme med. Så hurra for distrikts-Norge!

MARIT LARSEN

Marit Larsen gjorde det også bra samme kveld, så jeg dro rett hjem og la henne inn på spillelisten min på Spotify. Hun imponerte meg. Hun er ikke den artisten jeg kjenner best, men hun holder god musikalsk kvalitet, og jeg må si jeg er meget imponert over hennes musikk.

VAMP

En norsk klassiker fra Vestlandet fikk jeg også med meg, da Vamp entret scenen med meg og min søster, og mange andre, foran. De spilte gode, gamle klassikere, men jeg må innrømme at jeg synes de passer best som plateartister. De gjorde ikke så mye utav seg på scenen, men musikken er veldig kjent og god, så alt i alt var det en koselig kveld.

IVER KLEIVE, KNUT REIERSRUD MED GJEST: Ine Hoem

Iver Kleive og Knut Reiersrud holdt konsert i Nidarosdomen søndag kveld. Dette hadde jeg ingen forventninger til, da jeg aldri har vær t på kirkekonsert med dem før. Så jeg hadde ingen preferanser, og ville prøve noe nytt- og fikk meg en formidabel overraskelse av positiv art. Det var en helt vanvittig sakral opplevelse som satt lenge i i ettertid. Musikken var god, og Ine  Hoems innspill gjorde det hele til en helt unik musikalsk opplevelse , som jeg sent kommer til å glemme.

Under alle konsertene opplevde jeg en god service fra personalet rundt oss, og som var ansatt under Olavfestdagene. Mellom Marit Larsen og Violet Road var det veldig kaldt, så vi fikk lov å komme inn i rommet vedsiden av handicap-tribunen. Der  fikk vi servert varm kaffe for å holde varmen under neste konsert. Litt av en service, må jeg si! Bra noen skjønner at det kan være kaldt å sitte ute når man ikke kan røre seg. Tusen hjertelig takk!

Samlet sett var Olavsfestdagene en fantastisk opplevelse for meg, og jeg gleder meg allerede til neste års festival!

Hilsen Maiken (og assistent Marta som hjalp meg å skrive ned)

 

The Olav’s festival days

As is right and proper, I just had to attend the Olav’s festival days this year too. Among others, I was thrilled to see Sting (Gordon Sumner), but, as everyone can understand, people were almost fighting for the tickets and I did not get one. But, thanks to a very nice acquaintance, I managed to get a spot last minute. I was immensely grateful, for the concert was absolutely amazing!

For a while I was back to the 80’s, during which I attended a youth camp with NHFU (The youth of the Norwegian Association for the handicapped). If I remember correctly, we all went to a Sting concert in Valle Hovin. It was just as great now as it was back then!

My sister Monica and I enjoyed this concert along with many other “youths of the 80’s”. The musicians were fantastic. The sun showed up, and I sat wrapped up in a blanket, toasty during the whole concert.

You know who you are, thank you so much for the ticket! You saved my week end!

 

VIOLET ROAD
I also attended a beautiful concert with Violet Road. People from Nordland really know how to get people in good spirits! Simply wonderful! They gave us a tremendous concert with their special brand of regional humor and great music. It’s good to know that small Norwegian municipalities can come up with such fine performers. So cheers for Norway’s districts!

MARIT LARSEN

Marit Larsen also impressed me that evening, so I went straight home and added her to my Spotify play list. She is not the performer that I am the most familiar with, but her music is real quality, and I have to say that it dazzled me.

VAMP
I also got to see the Norwegian classics from Vestlandet when Vamp entered the stage, with me, my sister and many others on the front row. They played the good old hits, but I have to admit that I like them better in studio. They did not really do anything special on stage, but their music is well-known and nice, so all in all, it was a pleasant evening.

 

IVER KLEIVE, KNUT REIERSRUD WITH GUEST: INE HOEM
Iver Kleive and Knut Reiersrud gave a concert in the Nidaros Cathedral Sunday evening. Since I’ve never seen them perform in a church, I had no particular expectations. I had no preferences, only the wish to try something new – and was absolutely stunned – the good way. It was a religious experience that moved me even long afterwards. The music was good, and Ine Hoem’s contribution made this a unique musical experience, which I won’t soon forget.

 

I found the service from the festival personnel during the concerts to be great. It was really chilly between Marit Larsen’s and Violet Road’s concerts, so we were allowed to come into the room beside the handicap stand. We were given hot coffee to keep warm during the next concert. Lovely service! It’s good to see that people understand how cold it can be to sit outside when you can not move. From the bottom of my heart, thank you so much!

As a whole, the Olav’s festival days were a fantastic experience for me, and I am already looking forward to next year’s festival!

 

Sincerely,

 

Maiken (and assistant Marta, who helped me write this)

 

(Translated by Solveig)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s