Et assistentrom blir til 1

To bilder av meg i kjole på sommer og vinter

Kjære bloggleser og facebook-venn.  Godt nytt år og takk for det gamle.  Håper du bruker det nye året godt.

Foran oss ligger et helt nytt ubrukt år, med nye muligheter. Håper vi alle får mulighet til å bruke dette året godt. Og at vi alle kan fylle det med gode opplevelser, som er til det beste for oss og at vi alle får gjort mye av det vi ønsker ut av livet og mulighetene som ligger foran oss. Jeg ønsker alle mine lesere lykke til med det.

Fjoråret var aktivt for meg, noe jeg også håper dette året blir.  Jeg fikk vært aktiv og trene en del.   På slutten av året fikk jeg også ordnet det slik at jeg fikk nattvakttjenesten min inn i mitt BPA-vedtak. Det setter meg ut for noen nye utfordringer, men også nye muligheter.  Før var det hjemmetjenesten som tok seg av legging og tilsyn på natt. Det fungerte bra en stund, men så endret livet og helsen seg slik at det ble nødvendig å ha tjenesten i umiddelbar nærhet.  Nå kan jeg samle alle mine tjenester og bruke dem når, hvordan og hvor jeg vil. Jeg er en person som liker å holde meg i aktivitet, og da strekker ikke alltid rutinene i det kommunale hjelpeapparatet til.  Jeg ser absolutt noen utfordringer idet å bryte ut av det kommunale systemet også.  Jeg er ikke helt i mål enda, men velger å ta de utfordringene som kommer.  Alt er ikke helt på plass enda, men jeg håper å oppleve en god flyt, og at mye går av seg selv i løpet av året.

I desember i fjor hadde jeg et møte med alle mine ansatte, både faste og tilkallinger.  Da endret jeg stillingene til de som ønsket det, og forsøkte å finne ut av hva jeg trengte av flere ansettelser. Absolutt alle mine assistenter stilte opp for å få alt til å gå opp. Nå på nyåret er jeg i gang med nye ansettelser, slik at alt skal komme på plass. I disse dager har jeg startet en intervjurunde for å få hele kabalen til å gå opp.  I tillegg må jeg ominnrede leiligheten min for å få plass til å gi assistentene som har hvilende nattevakt et rom og ligge på.  På det rommet vil det også bli satt inn permer og brosjyrer på alt som har med assistanse, andelslag, og hjelpemidler å gjøre.  Så var det gjester og familie da.  Skal de sove over må det også gjøres plass til dem.  Med andre ord: Hele leiligheten må ominnredes.  Det må en stor ryddeprosess til, og det må gjøres plass til soveplass og kontorplass i stuen.  Som bildene i teksten viser, var mitt tidligere arbeidsrom et kaos i fjor.  Det ble gjort en del utprøvninger av nye hjelpemidler og rullestol.

Ulike gjenstander ble flyttet inn og ut av rommet, før det fikk status som assistentrom.  Etter hvert vil det komme inn en rammemadrass og hyller til assistentene der. Foreløpig har de en oppblåsbar madrass å ligge på.

Følg med utviklingen på endringen i leiligheten og assistanseordningen.  Det vil bli lagt ut bilder og tekst om innredningsprosessen.  Følg den gjerne.

Lovise 63 eller Maiken om du vil.

 

Making a room for my assistants – part 1

Dear reader and facebook friend. Happy New Year, and thanks for the old one. I hope you are happy in this New Year.

Ahead of us lies a totally blank year, with new possibilities. Hope all of us can make the best of this year, and that we can fill it with good experiences. I wish all of my readers good luck with that.

Last year I was pretty active, and I hope I will be just as active this year. I got to experience a lot and I managed to exercise a lot. At the end of the year, I was able to change part of my arrangement, so that I can have an assistant that helps me at night, as a part of my BPA-arrangement. This means a few new challenges, but it also opens up for a lot of new possibilities. Before this, it was the county that was responsible for helping me at night. This worked well for a while, but then my health and other aspects of my life changed, and it became necessary to have assistance in immediate vicinity. Now I can gather all my services, and use them when, how, and where I want to. I am a person who likes to be active, and this means that the routines in the communal services will not always be able to fit my needs. Still, I can definitely see some challenges with separating entirely from the communal service system as well. I am not quite where I want to be just jet, but I am choosing to face the challenges that comes my way. I hope that as this year progresses, a lot will fall into place.

In December last year I had a meeting with my employees. The assistants that wanted to got the opportunity to enhance their positions. During this meeting I also tried to figure out whether I needed to hire more assistants. All my assistants stepped up so that everything ran smoothly for the rest of the year. Now, in this new year, I have started to look for new assistants, so that before too long everything will fall into place with regard to my BPA-arrangement. These days I in the process of interviewing new potential assistants, to fill all my service needs.

In addition to this I have to redecorate my apartment to make room for the assistant that is working the night shift. In the room where the assistant will be sleeping there will also be kept all the documents that concern my need for assistance, BPA, and technical aids. Then there where gests and family. If they are going to spend the night in my apartment, it has to be made room for them as well. In other words: My whole apartment needs rearranging. There is a lot to be done, and I am hoping to fit both a spot for sleeping and a spot for working in the living room. As the pictures above shows (see the Norwegian version), my home office was chaotic last year. I was trying out a few new technical aids and a new wheelchair. Different objects where moved in and out of the room, before it’s status was changed from «home office» to «room for the assistants». In time I will buy a frame mattress for this room, but for now the assistants are sleeping on an inflatable air mattress.

Stay tuned for more changes in my apartment and my BPA-arrangement. I will post pictures and texts about the redecorating process.

Lovise 63, or Maiken if you want.

Translated by Marie Arnesen

En kommentar om “Et assistentrom blir til 1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s