La oss snakke om klær # 2

(English version below)

Den sorte kjolen

Jeg liker å gå i kjoler nå i voksen alder, først og fremst fordi det er stilig, det er noe jeg trives med, og fordi det er hyggelig å være velkledd. Den andre årsaken er at jeg under hele min barne- og ungdomstid ble fortalt at kjole ble for vanskelig å kle på meg. Noe som faktisk er helt feil. Det kan faktisk være lettere å kle på meg enn bukser og gensere av og til.

I tillegg har jeg til tider oppholdt meg på ulike totalinstitusjoner der det ble sagt at sminke ble for tidkrevende og derfor ikke var nødvendig å holde på med. Når jeg etter hvert fikk BPA (borgerstyrt personlig assistanse) ble derfor et av mine hovedfokus at både jeg selv og huset mitt skulle se bra ut!

Selvfølgelig kan enkelte plagg være vanskelig å få på. Da har det vært viktig for meg å finne klær i tekstiler som er tøyelige og myke, og som kan tøyes litt i. På grunn av min CP (Cerebral Parese), spastiske kropp og stive ledd er det for meg lurt å tenke på elastiske stoffer når jeg skal kle meg og se ”up to date” ut. I dette innlegget er basisplagget en sort kjole. På bildene ser dere meg i skinnjakke og dongerijakke, noe man skulle tro var ganske stivt å ha på seg. Men det er fordi skinnjakken ikke er laget i ekte skinn, men i viskose. Og dongerijakken er laget i bomull og elastan. Det vil si at det dessverre ikke er helt ekte stoff, men det er fordi de ekte stoffene ikke er tøyelige nok. Men hva kan jeg ellers gjøre?

Sort kan være en kjedelig og trist farge. Ofte forbundet med tristhet og sorg. Den lille sorte kan også være et bilde på eleganse. Ofte blir den lille sorte omtalt som noe vi kvinner, uansett alder, må ha i klesskapet. Den kan fremstilles både røff og elegant. Med smykker, skjerf og jakker. Selv trodde jeg lenge at jeg ikke kledde sort kjole. Nedenfor, og i denne teksten, ser du hvordan resultatet ble. Denne gangen ble selve kjolen hovedpoenget, men senere vil dere se meg i sort med ulike typer tilbehør. Jeg leter etter en varm, stilig og kort jakke som ikke er dunjakke, men rett og slett en byjakke. Denne skal være lett å ta på, men likevel være elegant. Er det noen der ute som kan gi meg noen tips? Jeg har som regel på meg cape, og det er helt greit, men jeg begynner å bli lei av det. Derfor hadde det vært fint å hatt et alternativ.

 

Nedenfor ser du ulike måter og grunner til å bruke sort kjole:
https://www.side2.no/underholdning/den-lille-sorte-kjolen-som-forandret-verden-6708881
https://no.wikipedia.org/wiki/Brudekjole

 

Mellom slagene av photoshoots og tekstskriving, har jeg laget vaffelrøre, bakt boller og stekt pizza.

 

Oppskrift til boller: https://www.godt.no/oppskrift/6946/verdens-beste-boller-fra-det-soete-liv

 

Lovise 63 eller Maiken om du vil.

 

 

Let’s talk about clothes #2

The black dress

I love wearing dresses now as an adult, first and foremost because it makes you look sharp, because I enjoy it, and because it feels nice to be well dressed. Another reason for this is that I was always told that dresses were too hard to put on me during my childhood and adolescent years, which is absolutely not true. It can sometimes actually be easier to dress me in one rather than in trousers and pullovers.

I also spent some time in several total institutions, where it was said that make-up was too time-consuming and therefore unnecessary. Thus, looking good myself and having a nice apartment became one of my main points of focus when I gradually got user-controlled personal assistance.

Of course, some garments can be difficult to put on, which makes it important for me to find clothes made out of stretchy and soft materials that can be pulled on a little. Because of my cerebral palsy, spastic body and stiff joints, it’s a good idea to choose clothing made of elastic fabric when getting dressed every day and also when dressing up so I look “up to date”. In this blog post the “basic garment” I refer to is a black dress. In the pictures you see me wearing a leather jacket and a jean jacket, both of which one might think would be quite stiff and uncomfortable to wear. Luckily this is not the case at all because the leather jacket actually is made from viscose as a substitute for real leather. As for the jean jacket it is made out of a cotton and spandex material. Unfortunately that means both the jackets are not made out of “real” fabric, because the “real” fabrics would not be elastic enough for me to put on. But what else am I supposed to do?

Black might be perceived as a boring and depressing color, often associated with sorrow and sadness. Though, the “little black dress” can also be a symbol of elegance. The “little black dress” is often featured as something every woman, no matter the age group, must have in their closet. It’s a versatile garment, which can be styled both edgy and elegant. It all depends on the accessories chosen to style it with, such as jewelry, scarves and jackets. For a long time I was convinced that black dresses did not suit me. Above in the Norwegian text, you see the result. This time I let the black dress be the main attraction by itself, but for another occasion I’ll pair the black dress with different types of accessories. I’m currently searching for a warm, but still stylish, short jacket. I don’t want a down jacket but more of a “city” jacket.  The jacket should be easy for me to put on, but it still has to be elegant. Maybe someone out there has got some tips for me on my jacket hunt? Usually I wear a knitted-, or wool poncho, which is completely fine but it would be nice to have another option to switch it up from time to time.

https://www.norestforbridget.com/blogs/news/history-of-the-little-black-dress-and-our-favorite-ones

https://en.wikipedia.org/wiki/Wedding_dress
In between photo shoots and writing, the weekend was spent baking some sweet treats and making pizza from scratch. For the cooking we only used ingredients that were already in the fridge or the cupboards.

Recipe: https://www.godt.no/oppskrift/6946/verdens-beste-boller-fra-det-soete-liv

 

Lovise 63, or Maiken – if you prefer.

(Translated from Norwegian to English by assistants: Solveig and Helén)

En kommentar om “La oss snakke om klær # 2

  1. Hei vi 2 heter Ciaran & Ciara Cassidy. Vi er en gutt og ei jente på 16 år. Vi 2 er bror og søster, tvillinger og bestevenner. Vi 2 er og har aldri vært noe som helst opptatt av mote. Vi 2 har funnet kle stilen vår, den har vi hatt sia vi var 7 år gamle. Vi 2 går alltid med kløvergrønne t-skjorter og mørkeblåjeans. Hilsen Ciaran & Ciara Cassidy. Vi 2 er en gutt og ei jente på 16 år. Vi er bror og søster, tvillinger og bestevenner.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s