Hvem er jeg?

Maiken anno 2015

Navn: Maiken Lovise Kvåle

Fødested og alder: Oslo, 06.06.63

Bosted: Trondheim

Utdanning: Bachelor i pedagogikk

Diagnose: Cerebral Parese/Astma

Livssituasjon: Bor alene Interesser:

Musikk, litteratur,film, reising, politikk, interiør, design.

Veivalg: Tenke positivt, våge å stole på magefølelsen og tro på meg selv. Prøve å stole på folk og skape nye relasjoner og holde på de som gjør meg godt.

Mål: Starte ny blogg, og egen hjemmeside i august.

Inspirasjon til blogg!
Litt om min bakgrunn
: Jeg er en kvinne på 51 år som etter endt Bachelorgrad ved NTNU Dragvoll fikk beskjed av NAV-arbeid at det ville koste mye å ha meg i arbeid. Dette fordi jeg måtte ha funksjonsassistent på jobben. Derfor ønsket de ikke å la meg jobbe. De ønsket at jeg skulle fortsette på min utføretrygd. Ble mildt sagt nedstemt av beskjeden jeg fikk. I starten etter var jeg ekstremt lei meg. Etter en stund forbedret jeg en språkkarakter. Jeg ryddet og organiserte ferdig leiligheten min. Jeg ryddet i økonomien, og ryddet på en gammel laptop og kjøpte en ny stasjonær pc. For å få kjøpe meg pc søkte jeg et legat om penger. Det fikk jeg. Så nå sitter jeg og skriver via en stasjonær pc takket være Stiftelsen Catrine og Nils Hals Legat for funksjonshemmede. Det samme gjorde jeg da jeg skaffet meg en armsykkel til å trene hjemme. Ettersom jeg er over 26 år har jeg ikke krav på treningshjelpemidler hjemme. Noe som jeg vet det jobbes med å få endret på. Jeg hadde to valg:

  1. Gi opp å føle meg unyttig
  2. Finne ut hva jeg har av kompetanse og erfaring og bruke det for det det er verdt.

Og jeg valgte det siste.

Som sagt, jeg er utdannet ved NTNU Dragvoll i Trondheim. Jeg sitter i en rullestol til daglig. Jeg har en assistentordning organisert gjennom andelslaget ULOBA SA. Vedtaket mitt er per i dag på 50 timer og 15 minutter i uka. Det er ikke mye når man må ha assistanse til det meste i hverdagen.

Men nå er det ikke det denne bloggen skal inneholde.

Mitt mål er å legge ut og få andre interesserte til å legge ut og fortelle om løsninger de har bruk for å løse små og store utfordringer i hverdagen.   Alle sitter vi inne med egne praktiske løsninger i hverdagen som kan være flott å dele med andre.

Har du vært på en reise, kjøpt eller sydd ett praktisk klesplagg, løst en utfordring, skaffet deg en jobb etc. Sitt ikke på det. Post det og del det med andre.

2 kommentarer om “Hvem er jeg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s